Ψωρίαση στο κεφάλι και τα κύρια σημεία του εντοπισμού της

Αιτίες ψωρίασης στο κεφάλι

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια ασθένεια των ανώτερων στρωμάτων των επιδερμικών κυττάρων που συνοδεύεται από νεκρά κύτταρα του δέρματος. Η πιο κοινή ασθένεια είναι η ψωρίαση στο κεφάλι. Η ασθένεια συνοδεύεται από μεγάλους ή μικρούς σχηματισμούς στο τριχωτό της κεφαλής.

Πολύ συχνά η βλάβη εντοπίζεται σε ένα μέρος. Η καθυστερημένη θεραπεία μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Αυτός ο τύπος ασθένειας δεν μεταδίδεται σε άλλους. Ένα άτομο που πάσχει από μια τέτοια ασθένεια είναι ασφαλές για την κοινωνία.

Παράγοντες στην ανάπτυξη της ψωρίασης

Η κύρια αιτία των ελαττωμάτων του δέρματος είναι μια μεταβολική διαταραχή.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η ασθένεια δεν είναι μεταδοτική, οπότε ο ασθενής δεν μπορεί να βλάψει την υγεία των γύρω του. Η παρουσία ψωρίασης σε ένα άτομο δείχνει την αδυναμία του σώματος να ανταποκριθεί κανονικά στην παρουσία διαφόρων τύπων ερεθισμάτων. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζεται υπερβολική κυτταρική διαίρεση. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, η κανονική διαδικασία κυτταρικής διαίρεσης είναι περίπου 30 ημέρες.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το ανώτερο στρώμα της επιδερμίδας αντικαθίσταται σταδιακά με νέο. Στην ψωρίαση, μπορεί να παρατηρηθεί υπερανάπτυξη νέων κυττάρων που αρχίζουν να αλληλεπικαλύπτονται με παλιά. Η διαχωριστική περίοδος μειώνεται κατά 4 ημέρες. Ως αποτέλεσμα, εμφανίζονται μικρές αλλοιώσεις στην επιφάνεια του τριχωτού της κεφαλής.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, εμφανίζονται ως ελαφρά φλεγμονή με φαγούρα. Όταν ξεφλουδίζει το παλιό επιδερμικό στρώμα, σχηματίζονται ροζ κηλίδες διαφόρων σχημάτων στην επιφάνεια του δέρματος. Σταδιακά, αρχίζουν να καλύπτονται με νέους σχηματισμούς κυττάρων του δέρματος.

Οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει διάφορους λόγους που μπορούν επίσης να προκαλέσουν δυσλειτουργία στον φυσιολογικό μεταβολισμό, όπως:

 • έχουν κακές συνήθειες. Η υπερβολική κατάχρηση αλκοόλ και προϊόντων καπνού οδηγεί σε σημαντικές αλλαγές σε όλο το σώμα. Με την παρουσία ψωρίασης στο κεφάλι, οι τοξικές ουσίες που αποτελούν το αλκοόλ και τα τσιγάρα έχουν αρνητική επίδραση στην πορεία της νόσου.
 • Λάθος τροφοδοσία. Η διατροφή του ασθενούς περιέχει πολλά προϊόντα με μεγάλη ποσότητα προσθέτων τροφίμων και καρκινογόνων ουσιών. Η κακή κατανάλωση μπορεί να είναι τα πρώτα στάδια της ψωρίασης.
 • Μηχανική βλάβη στη γραμμή των μαλλιών. Η πιτυρίδα μπορεί να εμφανιστεί με επαναλαμβανόμενους τραυματισμούς. Τα βακτήρια στη χτένα μπορούν να εισβάλουν στην πληγείσα περιοχή του τριχωτού της κεφαλής, προκαλώντας τον μηχανισμό της νόσου.
 • Προβλήματα του γαστρεντερικού σωλήνα.
 • Ασταθείς συνθήκες θερμοκρασίας. Αυτό το πρόβλημα παρουσιάζεται κατά την περίοδο των εποχιακών αλλαγών στις καιρικές συνθήκες.
 • μακροχρόνια φαρμακευτική αγωγή.
 • Αποτυχία του ενδοκρινικού συστήματος.
 • Γενετική προδιάθεση του οργανισμού.

Εάν εμφανιστούν σοβαρά σημάδια ψωρίασης στο τριχωτό της κεφαλής, συνιστάται να επικοινωνήσετε με έναν επαγγελματία δερματολόγο. Θα επιλέξει την κατάλληλη θεραπεία για να αποτρέψει την εμφάνιση νέων βλαβών. Η ψωρίαση στο τριχωτό της κεφαλής συχνά προσβάλλει άτομα ηλικίας 30 έως 36 ετών. Σπάνια εμφανίζεται σε μικρά παιδιά

Συμπτώματα

Στα πρώτα στάδια της πορείας της ψωρίασης, ο ασθενής δεν αισθάνεται καμία αλλαγή. Η ασθένεια εξελίσσεται αργά και χωρίς συμπτώματα. Σε οπτική εξέταση, σε σπάνιες περιπτώσεις, ο γιατρός παρατηρεί την παρουσία πιτυρίδας σε ασήμαντες ποσότητες. Με μια πιο περίπλοκη πορεία ψωρίασης του τριχωτού της κεφαλής, ο ασθενής αντιμετωπίζει σοβαρό κνησμό και κάψιμο στο πίσω μέρος του κεφαλιού, του μετώπου και των αυτιών. Πλάκες με ξηρά φολιδωτά στοιχεία σχηματίζονται στις πληγείσες περιοχές.

Αρχίζουν να σχηματίζονται μικροκράτηση στο δέρμα, μέσω του οποίου η μόλυνση εισέρχεται στο σώμα. Στο σημείο απολέπισης, οι ξηρές περιοχές του δέρματος αρχίζουν να αναπτύσσονται γρήγορα. Υπό μηχανικό στρες, αυτές οι πλάκες αρχίζουν να ξεφλουδίζουν και να αφήνουν πίσω τις κόκκινες κηλίδες. Σε αυτήν την περίπτωση, ο ασθενής πρέπει να επιλέξει το κατάλληλο φάρμακο για να αποτρέψει την πρόοδο της νόσου.

Κύριες τοποθεσίες εντοπισμού

Σήμερα, η ψωρίαση στο κεφάλι είναι ένας αρκετά κοινός τύπος ασθένειας που εμφανίζεται σε κάθε τέταρτο ασθενή. Η πρώιμη θεραπεία είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το σώμα. Η ασθένεια μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, καθεμία με νέα προβλήματα υγείας.

τα κύρια συμπτώματα της ψωρίασης στο κεφάλι

Οι κύριοι ιστότοποι για την ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής είναι:

 • δέρμα γύρω από τα αυτιά, το πίσω μέρος του κεφαλιού, πίσω από το στόμιο.
 • περιοχή μετωπικού λοβού, βρεγματική περιοχή;
 • οπίσθια περιοχή της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης
 • Περιοχή διαχωρισμού της ανάπτυξης των μαλλιών.

Η ασθένεια έχει δύο μορφές: ήπια και σοβαρή.

Στο αρχικό στάδιο, ο ασθενής δεν έχει δυσάρεστες αισθήσεις. Το κύριο σύμπτωμα μπορεί να είναι η επίμονη παρουσία πιτυρίδας που εμφανίζεται δύο ημέρες μετά το πλύσιμο των μαλλιών σας. Με μια σοβαρή μορφή της νόσου, ο ασθενής έχει ψυχο-συναισθηματική δυσφορία, μια συνεχή αίσθηση καψίματος και φαγούρα στην πληγείσα περιοχή του δέρματος.

Ψωρίαση: ταξινόμηση και ποικιλίες

Η ψωρίαση στο κεφάλι έχει διάφορα στάδια κατά τη διάρκεια της νόσου.

Οι δερματολόγοι χωρίζουν την ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής στα ακόλουθα στάδια:

 1. Αρχικό.Υπάρχουν μικρά ροζ θηλάκια που υψώνονται ελαφρώς πάνω από το δέρμα. Ο ασθενής μπορεί να αισθανθεί ελαφρύ κνησμό στην πληγείσα περιοχή. Η μηχανική δράση αφαιρεί μικρά θραύσματα των νεκρών κυττάρων του δέρματος.
 2. Προοδευτικός.Η παρουσία νέων βλαβών σημειώνεται εδώ. Ο ασθενής αρχίζει να υποφέρει από σοβαρή δυσφορία, η οποία συνοδεύεται από συνεχή φαγούρα και έντονο ξεφλούδισμα. Οι βλατίδες αναπτύσσονται σταδιακά περιφερειακά μεταξύ τους.
 3. Στάσιμο.Σε αυτό το στάδιο, το μεγαλύτερο μέρος του τριχωτού της κεφαλής επηρεάζεται από βλάβες. Οι παλιές περιοχές δεν εξαφανίζονται, αλλά, αντίθετα, αρχίζουν να προχωρούν με μεγαλύτερη δύναμη.
 4. παλινδρομικό.Χαρακτηρίζεται από την παρουσία μεγάλου αριθμού λευκών κύκλων στην πληγείσα περιοχή. Το δέρμα αρχίζει να στεγνώνει πολύ. Ένας μεγάλος αριθμός σχηματισμών φολιδωτών υπάρχουν στην επιφάνεια των θηλών.

Η σοβαρή ασθένεια μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο των θυλάκων των τριχών, οδηγώντας σε πρόωρη φαλάκρα σε ορισμένες περιοχές του κεφαλιού. Τα φολιδωτά μπαλώματα πυκνώνουν σταδιακά λόγω των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Κατά την οπτική εξέταση, παρατηρούνται φωτεινές αυξήσεις στην επιφάνεια της γραμμής των μαλλιών. Οι άντρες απαλλάσσονται από τη στρατιωτική θητεία, καθώς το ηθικό και σωματικό στρες προκαλεί σοβαρή ασθένεια.

Ταξινόμηση και ποικιλίες

Στην ιατρική, υπάρχουν δύο ομάδες ψωρίασης στο τριχωτό της κεφαλής. Κάθε ένα από αυτά έχει ένα σύμπλεγμα ποικιλιών, το οποίο περιγράφει όλες τις χαρακτηριστικές ασθένειες που συνοδεύονται από παρόμοια συμπτώματα. Αυτό περιλαμβάνει τον φλυκταινώδη τύπο.

Περιέχει πολλές ομάδες:

 • γενικευμένη μορφή;
 • palmoplantar;
 • Το
 • έχει σχήμα δακτυλίου.

Ένας μη φουσκωτός τύπος διαιρείται ξανά σε:

 • η παραδοσιακή μορφή της νόσου.
 • ψωρίαση.

Κάθε τύπος και υποομάδα έχει παρόμοια συμπτώματα, αλλά διαφορετικά ποσοστά εξέλιξης της νόσου. Με τον φλυκταινώδη τύπο της νόσου, ο ασθενής έχει μια προοδευτική εξάπλωση εστιών που χρειάζονται καλή φαρμακευτική αγωγή. Με μη φουσκωτό τύπο, το δέρμα είναι λιγότερο επιρρεπές σε επίθεση από νέους σχηματισμούς.

Η πορεία της ψωρίασης στην παιδική ηλικία

Στα μικρά παιδιά, η ψωρίαση του τριχωτού της κεφαλής στα αρχικά στάδια συγκρίνεται συχνά με μια αλλεργική αντίδραση - υπάρχει μια ελαφρά ερυθρότητα της επιφάνειας του δέρματος με ξεφλουδιστικά στοιχεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η πληγείσα περιοχή συγκρίνεται με εξάνθημα από πάνα, καντιντίαση και έκζεμα.

Η ασθένεια εκδηλώνεται σε αργή κίνηση. Συχνά, διάφορα φάρμακα που περιέχουν επιθετικά συστατικά είναι η πρώτη αιτία για την εμφάνιση ελαττωμάτων στο τριχωτό της κεφαλής. Το παιδί πρέπει να υποβληθεί σε θεραπεία υπό την καθοδήγηση ενός έμπειρου δερματολόγου.

Το αρχικό στάδιο της θεραπείας είναι μια αυστηρή δίαιτα. Τα εσπεριδοειδή, όλα τα είδη χρωστικών ουσιών, λιπαρά τρόφιμα και καρκινογόνες ουσίες εξαιρούνται εντελώς από τη διατροφή. Τα φάρμακα συνταγογραφούνται για να αποτρέψουν την εξάπλωση των προσβεβλημένων περιοχών. Συνήθως συνταγογραφούνται λοσιόν, σπρέι, σαμπουάν με βάση ιατρικά συστατικά. Αυτή η θεραπεία βοηθά στην αποκατάσταση των τριχοθυλακίων και στην πρόληψη του θανάτου τους.

Σημαντικό

Τα σωστά επιλεγμένα ιατρικά μέτρα μειώνουν σημαντικά την πορεία της νόσου.

Επιλέγεται ένα βασικό φαγητό για κάθε παιδί που αποτρέπει την ταχεία εξάπλωση των φλεγμονωδών περιοχών. Εκτός από τη σωστή διατροφή και τη φαρμακευτική θεραπεία, ο ασθενής συνταγογραφείται φυσιοθεραπεία, η οποία συμβάλλει στην ταχεία αναγέννηση των προσβεβλημένων κυττάρων της επιδερμίδας.

Πώς να αντιμετωπίσετε την ψωρίαση στο κεφάλι στο νοσοκομείο και στο σπίτι;

Όλα τα φάρμακα ψωρίασης χωρίζονται συνήθως σε δύο κατηγορίες: εξωτερικά και εσωτερικά. Χρησιμοποιώντας τα, μπορείτε να ξεχάσετε την ασθένεια για πάντα. Κατά κανόνα, λόγω της συνεχούς ανάπτυξης των μαλλιών, η χρήση εξωτερικών φαρμάκων δεν είναι πάντα δυνατή, γι 'αυτό τα ειδικά βάλσαμα και τα σαμπουάν αντικαθιστούν διάφορες αλοιφές.

Δεν γνωρίζουν όλοι πώς να θεραπεύουν την ψωρίαση στο τριχωτό της κεφαλής, ειδικά όταν αντιμετωπίζουν την ασθένεια για πρώτη φορά. Αλλά τα περισσότερα εσωτερικά φάρμακα είναι ορμονικά.

Στη θεραπεία με φάρμακα, χρησιμοποιούνται συχνά διάφορα φάρμακα με γενική ενίσχυση και ηρεμιστικά αποτελέσματα. Αυτά μπορεί να είναι γνωστά σύμπλοκα βιταμινών με βάση το φολικό οξύ και τη νιασίνη. Η θεραπεία της νόσου σε νοσοκομείο πραγματοποιείται κυρίως σε περιπτώσεις όπου η ψωρίαση είναι σοβαρή ή μέτρια. Ανάλογα με το στάδιο της νόσου, συνταγογραφούνται συγκεκριμένες μέθοδοι θεραπείας και φάρμακα: στάσιμη, προοδευτική ή οπισθοδρομική.

Στο στάδιο που απαιτείται θεραπεία στην κλινική, οι ασθενείς δεν έχουν πλέον χρόνο να διστάσουν και ξεκινούν ενεργά μέτρα για την εξάλειψη της φλεγμονής και της απολύμανσης.

Εκτός από τις τυπικές ενέσεις και μια ποικιλία χαπιών, χρησιμοποιούνται εξωτερικά δραστικά συστατικά όπως λοσιόν και αλοιφές. Αφού η ασθένεια εισέλθει στο επόμενο στάδιο - ο χρόνος παλινδρόμησης - ο ασθενής έχει ήδη απολυθεί για περαιτέρω θεραπεία στο σπίτι. Η θεραπεία διαρκεί συνήθως δύο εβδομάδες. Και ο γιατρός πρέπει να πει πώς να θεραπεύσει την ψωρίαση στο κεφάλι στο σπίτι όταν βγαίνει από το νοσοκομείο.

Θεραπεία στο σπίτι

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχουν φάρμακα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να απαλλαγούμε από μια ασθένεια όπως η ψωρίαση για πάντα. Ο κύριος στόχος της θεραπείας στο σπίτι είναι, πρώτον, ο έλεγχος της ανάπτυξής της.

Το χρονικό διάστημα της φάσης ύφεσης παρατείνεται χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα μέσα:

 1. Ειδικά σαμπουάν.
 2. θεραπευτικές αλοιφές.
 3. Εγχύσεις διαφόρων βοτάνων.
 4. Λουτρά με εγχύσεις βοτάνων.
 5. Ακτινοβολία UV.

Όταν συνταγογραφείτε θεραπεία στο σπίτι, είναι σημαντικό να γνωρίζετε μερικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται:

 1. Όλα τα συνταγογραφούμενα φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται τακτικά.
 2. Εάν δεν υπάρχει έντονη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, αρκεί να χρησιμοποιήσετε προϊόντα που περιέχουν αλόη βέρα. Μόνο σε περίπτωση σοβαρής πορείας της νόσου, είναι απαραίτητο να στραφούν στη χρήση ορμονικών φαρμάκων.
 3. Ένα φυσιολογικό επίπεδο υγρασίας του δέρματος μπορεί να διατηρηθεί με τις συνταγογραφούμενες κρέμες.
 4. Με το ραντεβού για ηλιοθεραπεία και την πρόσφατα δημοφιλή διαδικασία θεραπείας με υπεριώδη ακτινοβολία, είναι επιτακτική ανάγκη να τηρείτε αυστηρά το πρόγραμμα που προτείνει ο γιατρός.
 5. Για να απαλλαγείτε από διάφορες εκδηλώσεις της νόσου, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τα πιο κοινά μέσα. Οι περισσότεροι γιατροί συμφωνούν ότι η χρήση πολλών διαφορετικών αλοιφών και φαρμάκων ταυτόχρονα είναι ανεπιθύμητη επειδή δεν μπορεί να πει πόσο αποτελεσματικό ήταν ένα συγκεκριμένο φάρμακο για εσάς.
 6. Κάντε ένα διάλειμμα κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Ταυτόχρονα, ο μέσος χρόνος διακοπής μεταξύ των μαθημάτων κυμαίνεται μεταξύ αρκετών εβδομάδων και έξι μηνών.
 7. Εάν διαγνωστεί ψωρίαση σε ένα παιδί, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι παράγοντες που προκάλεσαν την ασθένεια προκειμένου να την αποκλείσει το συντομότερο δυνατό. Σε μια τέτοια περίπτωση, η διατροφή είναι συνήθως επαρκής.

Πώς να θεραπεύσετε την ψωρίαση στο κεφάλι χρησιμοποιώντας λαϊκές μεθόδους

Θεραπείες για ψωρίαση στο κεφάλι

Μπορείτε να προσπαθήσετε να θεραπεύσετε την ασθένεια με διάφορες λαϊκές θεραπείες. Φυσικά, είναι απίθανο να επιτευχθούν εκπληκτικά αποτελέσματα μόνο με αυτά, καθώς η ψωρίαση στο κεφάλι μπορεί να θεραπευτεί μόνο με περίπλοκη θεραπεία.

Οι λαϊκές θεραπείες μπορούν να κάνουν καλά για την ανακούφιση της κατάστασης και ταυτόχρονα να λειτουργούν ως πρόσθετη θεραπεία. Το Celandine είναι ένα φυτό βάσει του οποίου τα κεφάλαια χρησιμοποιούνται σε μια ποικιλία μολυσματικών και φλεγμονωδών δερματικών παθήσεων.

Έχει αποδειχθεί πολλές φορές ότι η θεραπεία της ψωρίασης μπορεί επίσης να έχει θετική επίδραση στο δέρμα. Πάρτε το πιο απλό αλκοολικό βάμμα του φυτού και τρίψτε το στο τριχωτό της κεφαλής. Μετά από αυτό, συνιστάται να ξεπλένετε λίγο τα μαλλιά με έγχυση χαμομηλιού. Εάν αισθανθείτε δυσφορία κατά τη χρήση του προϊόντος, πρέπει να διακοπεί. Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός μασκών στις μέρες μας, είναι απαραίτητο να τις χρησιμοποιήσετε προσεκτικά στη θεραπεία, καθώς προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Μία από τις πιο δημοφιλείς συνταγές μάσκας που μπορείτε να φτιάξετε είναι: αναμίξτε το ασπράδι αυγού με μια μικρή κουταλιά μέλι και απλώστε το προκύπτον μείγμα απευθείας στα μαλλιά σας και τρίψτε το στο τριχωτό της κεφαλής σας με ελαφρές κινήσεις μασάζ. Ξεπλύνετε τη μάσκα μετά από 30 λεπτά.

Διάφορες μάσκες με βάση το λάδι είναι πολύ αποτελεσματικές. Μπορείτε να πάρετε ένα αιθέριο έλαιο όπως δεντρολίβανο ή δέντρο τσαγιού και να προσθέσετε μια μικρή κουταλιά αμύγδαλα / καρύδα. Το προκύπτον μείγμα πρέπει να εφαρμόζεται στα μαλλιά και να διατηρείται για τουλάχιστον δύο ώρες. Μια τέτοια μάσκα πρέπει να ξεπλυθεί με ειδικό θεραπευτικό σαμπουάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να καθαρίσετε τα μαλλιά σας περισσότερες από μία φορές. Συμπίεση κρεμμυδιών χρησιμοποιούνται συχνά κατά της νόσου. Είναι πολύ εύκολο να γίνει. Είναι απαραίτητο μόνο να κόψετε λίγο από τα φρούτα σε κατάσταση πολτού και να το εφαρμόσετε απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής με κινήσεις μασάζ. Μια τέτοια συμπίεση ξεπλένεται μετά από δύο ώρες.

Για μέγιστο αποτέλεσμα, αυτή η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Αυτό το φάρμακο έχει μόνο ένα, αλλά αρκετά σοβαρό μειονέκτημα, το οποίο είναι μια έντονη μυρωδιά, το οποίο είναι απίθανο να εξαλειφθεί την ίδια ημέρα που εφαρμόστηκε η συμπίεση.

Θεραπευτική δίαιτα

Μία από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την αποτελεσματική θεραπεία της ψωρίασης είναι η αυστηρή τήρηση μιας ειδικής διατροφής.

Η ουσία του έγκειται στην εξαίρεση ορισμένων τροφίμων από τη διατροφή:

 1. καφές.
 2. Διάφορα εσπεριδοειδή.
 3. Αλκοολούχα ποτά.
 4. Φρούτα, λαχανικά, αλλά μόνο κόκκινα.
 5. Ανθρακούχα ποτά.
 6. Πικάντικο φαγητό.
 7. Όλα τα είδη ζαχαροπλαστικής που περιέχουν σοκολάτα.
 8. Προϊόντα που περιέχουν χρώματα τροφίμων ή αρωματικές ύλες ή συντηρητικά.

Για να τηρείτε αυστηρά τη διατροφή, είναι επίσης απαραίτητο να ελαχιστοποιήσετε την κατανάλωση αυγών και ζάχαρης σε οποιαδήποτε μορφή. Αφού τα συμπτώματα εξαφανιστούν εν μέρει, μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε τα τρόφιμα από την απαγορευμένη λίστα των τροφίμων. Ωστόσο, πρέπει να παρακολουθείτε ποια αντίδραση θα έχει το σώμα. Μόλις επανεμφανιστούν τα συμπτώματα, το προϊόν πρέπει να αφαιρεθεί από τη διατροφή σας.

Κανόνες περιποίησης μαλλιών

Βουρτσίστε τα μαλλιά σας πολύ απαλά και μόνο αφού στεγνώσουν εντελώς. Αφού πλύνετε τα μαλλιά σας, ξεπλύνετε με βραστό νερό και χυμό λεμονιού. Και αν υπάρχουν πολλές πλάκες στο κεφάλι, μπορείτε να πλένετε τα μαλλιά σας με σαπούνι κάθε δύο μήνες.