Αποτελεσματικές συστάσεις από ψυχολόγους για ασθενείς που έχουν διαγνωστεί με ψωρίαση

Η ψωρίαση θεωρείται μια ανίατη ασθένεια που μπορεί να θεραπευθεί μόνο για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα πριν εμφανιστεί μια στρεσογόνος κατάσταση ή μια λοίμωξη εισέλθει στο σώμα. Σύμφωνα με ιατρικές στατιστικές, το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από τη νόσο. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η ασθένεια είναι κληρονομική και εκδηλώνεται ξαφνικά στην ηλικία των 15-25 ετών.

Οι ασθενείς, που έρχονται αντιμέτωποι με τη διάγνωση της ψωρίασης για πρώτη φορά, στοιχειώνονται από το ερώτημα: πώς να ζήσουν τώρα; Αξίζει να γίνει κατανοητό ότι η ασθένεια δεν επηρεάζει μόνο τους απλούς ανθρώπους, ο Τσόρτσιλ αντιμετώπισε πλάκες ψωρίασης, αλλά η Britney Spears των σύγχρονων διασημοτήτων. Παρά την ασθένεια, δεν εγκατέλειψαν τις δραστηριότητές τους και σημείωσαν σημαντική επιτυχία στη ζωή. Ο σύγχρονος κόσμος ανοίγει νέες γνώσεις που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

γνώμη ειδικού

Πρόσφατα, οι περισσότεροι ψυχολόγοι συμφωνούν ότι η ψωρίαση προκαλείται από εσωτερικούς παράγοντες και όχι από εξωτερικούς όπως συνήθως πιστεύεται. Μιλάμε για ψυχολογικούς παράγοντες. Και η αναγνώρισή της θα βοηθήσει στην επούλωση μόλις αποφασίσουμε αν θα ζήσουμε με την ασθένεια μέχρι το τέλος των ημερών μας ή θα την διώξουμε. Η ψυχολογία διαβεβαιώνει ότι μόλις ένας άνθρωπος αρχίσει να αναζητά την αιτία της ασθένειας στο κεφάλι του, μια μυστική πόρτα ανοίγει μπροστά του.

Μέχρι σήμερα, ψυχολόγοι και θεραπευτές παλεύουν μαζί την ασθένεια. Τα αποτελέσματα της αλληλεπίδρασής τους είναι επιτυχή, νέες μέθοδοι θεραπείας αναπτύσσονται συνεχώς. Βοηθάνε τα βιβλία των Liz Burbo, Louise Hay, Katsuzo Nishi. Κυρίως, οι ασθενείς προτιμούν τη συγγραφέα Louise Hay, αφού έχει γράψει περισσότερα από 30 βιβλία, οι πληροφορίες για τα οποία παρουσιάζονται σε προσβάσιμη γλώσσα. Όλες οι συμβουλές της είναι απλές, αλλά ως αποτέλεσμα, ένα άτομο έχει ένα αποτελεσματικό αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Συζήτηση με ψυχολόγο για ψωρίαση

Τα συμπτώματα της νόσου είναι πολύ δυσάρεστα. Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο για έναν ασθενή να κρύψει τις εξωτερικές εκδηλώσεις της ψωρίασης κάτω από τα ρούχα. Και ακόμη και παραμυθένια έξοδα για τη θεραπεία της νόσου δεν σώζονται, αλλά γεγονός είναι ότι, σύμφωνα με τους ψυχολόγους, οι λόγοι είναι στο μυαλό μας. Η Louise Hay χωρίζει τα προβλήματα σε δύο μέρη: την αιτία και τη λύση. Από ψυχολογική άποψη, αυτή η ασθένεια βασίζεται σε:

  • για την απώλεια της αυτοπεποίθησης?
  • άρνηση ευθύνης για προσωπικά συναισθήματα.
  • από φόβο μήπως προσβληθεί.

Ο θεραπευτής δίνει αποτελεσματικές συμβουλές για το πώς να αντιμετωπίσετε προβλήματα ψυχικής υγείας: σταματήστε να αποσύρεστε στον εαυτό σας, ξεχάστε τους φόβους σας, αλλά επίσης αγαπήστε τον εαυτό σας και ανοίξτε τον εαυτό σας στον κόσμο γύρω σας και αναγνωρίστε τον εαυτό σας όπως είστε. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά αυτές οι οδηγίες έχουν βοηθήσει πολλούς να επιστρέψουν σε μια γεμάτη ζωή.

Ο γνωστός γιατρός είναι επίσης πεπεισμένος ότι η ψωρίαση έχει ψυχολογικά αίτια. Ισχυρίζεται ότι έχει φροντίσει εδώ και καιρό να διασφαλίσει ότι θα υπάρχει υγιές δέρμα στους ασθενείς του, οι οποίοι ζουν με ειρήνη, ηρεμία, με αγνή ψυχή και ανοιχτή καρδιά. Ο ειδικός σημειώνει ότι οι κακές σκέψεις διαταράσσουν μόνο τη δραστηριότητα των εκκριτικών αδένων του δέρματος, με αποτέλεσμα να μην καθαρίζονται και να εμφανίζεται ψωρίαση. Ακόμη και οι αρχαίοι πρόγονοι έλεγαν ότι τέτοιοι άνθρωποι μυρίζουν ακόμη διαφορετικά.

Γιατρός που συμβουλεύει τον ασθενή με ψωρίαση

Συμβουλή από έναν θεραπευτή

Ένας πολύ γνωστός ειδικός σε αυτόν τον τομέα είναι ένας φυσιοπαθητικός που ανέπτυξε μια ειδική τεχνική, βάσει της οποίας η ασθένεια δεν είναι πρόταση και μπορεί εύκολα να εξαλειφθεί. Εάν ακολουθήσετε τις συμβουλές τους, όλες οι μορφές ψωρίασης θα εξαφανιστούν με λίγη προσπάθεια από την πλευρά του ασθενούς.

Σύμφωνα με τον ειδικό, η ασθένεια είναι μια μεταλλαγμένη μορφή, δηλαδή μια συμβίωση ενός πυρσού και ενός μαλακίου. Επομένως, το οπλοστάσιο του ασθενούς θα πρέπει να περιλαμβάνει: ξηρή σκόνη από παράσιτα, ελαιόλαδο, λιπαρά λιπαρά, φυσικό σαπούνι και λοσιόν. Η μεθοδολογία τους είναι η εξής:

  1. Αρχικά, το προσβεβλημένο δέρμα σκουπίζεται με λοσιόν, μετά τη διαδικασία, ο ίδιος παράγοντας εφαρμόζεται σε ένα στυλεό και εφαρμόζεται ξανά στο άρρωστο μέρος του σώματος. Αυτό καταστρέφει τις τοξίνες των μυκήτων.
  2. Όταν στεγνώσει το πρώτο προϊόν, μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε το δεύτερο. Φτιάχνουμε λοσιόν από λίπος για αρκετές ώρες και μετά εφαρμόζουμε ξανά λοσιόν στο δέρμα.
  3. Η τρίτη ενέργεια είναι η εφαρμογή μάκτρων ελαιολάδου. Είναι απαραίτητο να διατηρήσετε το φάρμακο για δύο ώρες.

Αυτά τα τρία βήματα επαναλαμβάνονται όλη την ημέρα και το πρωί τα πάντα ξεπλένονται με φυσικό σαπούνι. Την επόμενη μέρα ο ασθενής πρέπει να πάρει 1 κουτ. Σκόνη έως και τρεις φορές την ημέρα, ξεπλένεται με νερό. Αυτό πρέπει να γίνεται πριν από τα γεύματα. Η διάρκεια της θεραπείας είναι 45 ημέρες.

Προτάσεις στυλιστών

Πώς να ζήσεις με την ψωρίαση χωρίς να νιώθεις τα βλέμματα των άλλων πάνω σου, λένε οι στυλίστες. Οι γυναίκες υποφέρουν περισσότερο από τη νόσο, ειδικά αν οι πλάκες είναι στο κεφάλι ή στο πρόσωπο. Είναι αδύνατο να κρύψουμε αυτά τα συμπτώματα με τη βοήθεια διακοσμητικών καλλυντικών, αλλά τα φυσικά καλλυντικά, που χρησιμοποιούσαν οι προ-προγιαγιάδες μας στο παρελθόν, δεν απαγορεύονται. Οι δερματολόγοι επιτρέπουν τη χρήση ορισμένων μέσων:

  • Μια φορά κι έναν καιρό, οι γυναίκες χρησιμοποιούσαν τον ασβεστόλιθο ως ρουζ και πούδρα, προσθέτοντας μια μικρή ποσότητα φυσικής βαφής, που ήταν αφέψημα από φλούδες κρεμμυδιού.
  • Τόνισαν τα φρύδια και τις βλεφαρίδες με κάρβουνο και στάχτη. Πιστεύεται μάλιστα ότι είναι ευεργετικά στην ψωρίαση.
  • Εάν η ασθένεια έχει επηρεάσει το τριχωτό της κεφαλής, τότε ένα φυτικό φάρμακο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βαφή - φυσική κόκκινη χέννα.

Οι στιλίστες συνιστούν τη χρήση γαντιών για να κρύψετε τα ανεπιθύμητα σημεία που έχουν εμφανιστεί στα χέρια και τις παλάμες. Ένα τέτοιο αξεσουάρ είναι επίσης αποδεκτό το καλοκαίρι εάν αποφασίσετε να φορέσετε γάντια από πλέγμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι ένα κλασικό και δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα. Η έννοια της ομορφιάς είναι πολύ σχετική. Συχνά οι άνθρωποι γύρω αντιμετωπίζουν ένα άτομο όπως παρουσιάζουν τον εαυτό τους. Εάν περιβάλλετε τον εαυτό σας με ένα σύμπλεγμα κατωτερότητας, η κοινωνία θα σας αποδεχτεί ως τέτοιο.

ντυμένο κορίτσι με ψωρίαση

ασθένεια και μακροζωία

Μερικοί άνθρωποι με ψωρίαση αναρωτιούνται εάν η ζωή τους θα μειωθεί εξαιτίας αυτής της ασθένειας. Οι γιατροί λένε ότι η ασθένεια το επηρεάζει έμμεσα. Το γεγονός είναι ότι λόγω της αρνητικής διάθεσης, ο ασθενής χάνει θετικά συναισθήματα, εμφανίζονται νευρικές καταστροφές, κατάθλιψη. Ωστόσο, οι επιστήμονες είναι πεπεισμένοι ότι κάθε χαμόγελο προσθέτει 5 λεπτά στη ζωή. Επομένως, ο ασθενής πρέπει να παρακολουθεί πιο συχνά χιουμοριστικά προγράμματα και ταινίες κωμωδίας, να πηγαίνει σε ψυχολόγο και να ακολουθεί έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αλλά εδώ δεν μπορείτε να αντεπεξέλθετε χωρίς την υποστήριξη των αγαπημένων σας.

Σχετικά με τα αίτια της εμφάνισης της νόσου δεν είναι ακριβώς γνωστά, αλλά η ψυχολογία επισημαίνει πραγματικά έναν από τους παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξή της. Οι συμβουλές των ειδικών έχουν ήδη βοηθήσει πολλούς ανθρώπους, επομένως θα πρέπει να αφήσετε στην άκρη όλες τις αμφιβολίες και να αρχίσετε να ακολουθείτε τις συστάσεις. Ο ασθενής θα παρατηρήσει αμέσως βελτίωση της ψυχικής κατάστασης, ακολουθούμενη από εξαφάνιση των συμπτωμάτων της ψωρίασης. Ξεκινήστε τη θαυματουργή σας θεραπεία τώρα!