Πώς αντιμετωπίζεται η ψωρίαση με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι;

Η ψωρίαση είναι ένα από τα μυστήρια του σύγχρονου κόσμου. Στην πραγματικότητα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ποιες επιδημίες και ασθένειες έχουν ήδη αντιμετωπίσει οι άνθρωποι. Όμως έχουν ήδη βρεθεί αποτελεσματικές μέθοδοι ελέγχου για όλες σχεδόν τις ασθένειες, έχουν προταθεί καινοτόμοι τύποι διάγνωσης και, κυρίως, έχουν εντοπιστεί τα αίτια εμφάνισής τους. Αλλά σε αυτή την περίπτωση, η ψωρίαση είναι μια πλήρης εξαίρεση. Η ανθρωπότητα ακόμα δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την ψωρίαση.

Veselka μανιταριών από ψωρίαση

Θεραπεία της ψωρίασης: χαρακτηριστικά της καταπολέμησης της νόσου

Όπως γνωρίζετε, το μεγαλύτερο μυστικό της ψωρίασης είναι η αιτία της νόσου. Χωρίς να γνωρίζετε τι προκαλεί την ασθένεια, δεν μπορείτε να εξαλείψετε την ασθένεια από το σώμα. Οι γιατροί σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται να λύσουν αυτή τη μυστηριώδη ασθένεια, αλλά ακόμα δεν ξέρουν πώς να θεραπεύσουν την ψωρίαση μέχρι το τέλος. Αυτή είναι μια ασθένεια που θα μείνει στο σώμα για μια ζωή. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να ζήσουν υγιείς ζωές επειδή η ύφεση θα συμβεί πολύ σύντομα.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν ταμεία που μπορούν να αναβάλουν τη νόσο για μικρό χρονικό διάστημα. Τα περισσότερα από αυτά περιέχουν ορμόνες που θα βοηθήσουν μόνο να απαλλαγούμε από τα εξωτερικά σημάδια της νόσου. Υπάρχουν οι παρακάτω σύγχρονες μέθοδοι για την επίλυση του προβλήματος.

 • Αλοιφές για την ψωρίαση. Αρκετά ισχυρό και πιο κοινό τοπικό φάρμακο για εξωτερική χρήση. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την ψωρίαση τοπικά στο σώμα.
 • Την αλλαγή του κλίματος. Η μέθοδος είναι έγκυρη, αλλά η διάρκειά της αντιστοιχεί στη διάρκεια παραμονής σε νέο περιβάλλον. Σημειώστε ότι αυτό επηρεάζει κυρίως τους βόρειους. Η έλλειψη ηλιακού φωτός σε αυτές τις περιοχές μπορεί να προκαλέσει και να επιδεινώσει την πορεία της νόσου. Οι ακτίνες του ήλιου θα ωφελήσουν μόνο τη γενική υγεία του ασθενούς, όχι την καταπολέμηση της ψωρίασης.
 • Φωτοθεραπεία. Ο λόγος είναι ο ίδιος, αλλά η καταπολέμηση της νόσου πραγματοποιείται όχι μόνο με τη βοήθεια μαυρίσματος, αλλά και μέσω άλλων μεθόδων λήψης ακτινοβολίας UV σε όλο το σώμα (σολάριουμ, ειδικοί λαμπτήρες και συσκευές). Αλλά το κύριο πράγμα δεν είναι να στεγνώσει το δέρμα, αυτό μπορεί μόνο να επιδεινώσει την πορεία της νόσου.
 • Ειδική δίαιτα. Υπονοεί την πλήρη εξάλειψη των τροφών που προκαλούν ψωρίαση.
 • Αλατόλουτρα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ρίξετε ένα κουτί αλάτι στο μπάνιο. Συνιστάται η χρήση αλμυρού νερού από τη θάλασσα ή μεταλλικών πηγών με υψηλή συγκέντρωση αλατιού. Τέτοια λουτρά μπορούν να γίνουν σε χώρους θεραπείας σπα.
 • Φυτοθεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι η ψωρίαση αντιμετωπίζεται στο σπίτι χρησιμοποιώντας φαρμακευτικά φυτά χρησιμοποιώντας λαϊκές μεθόδους. Η επίδρασή τους έχει αποδειχθεί εδώ και καιρό και μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση του ασθενούς. Βοηθούν να απαλλαγούμε από τον κνησμό, τη φλεγμονή και την εκδήλωση ψωριασικών εστιών. Ωστόσο, οι θεραπευτικές τους ιδιότητες εμφανίζονται μόνο μετά από μακρά συστηματική εφαρμογή και δεν εξαλείφουν από μόνες τους τα αίτια της νόσου.

Όλες οι θεωρούμενες θεραπείες εφαρμόζονται εδώ και πολύ καιρό από τους γιατρούς στη θεραπεία της ψωρίασης, αλλά όπως λένε οι στατιστικές, δεν έχουν ακόμη μπορέσει να θεραπεύσουν πλήρως ούτε έναν ασθενή.

τη φύση και την αφθονία του ήλιου κατά τη θεραπεία της ψωρίασης

Θεραπεία της ψωρίασης με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι

Όσο προηγμένη κι αν είναι η σύγχρονη φαρμακολογία, δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την ψωρίαση. Η ανθρωπότητα εξακολουθεί να περιμένει μια σημαντική ανακάλυψη σε αυτόν τον τομέα. Αλλά όσο λείπει, μην τα παρατάς και μην απελπίζεσαι. Εάν έχετε διαγνωστεί με ψωρίαση, μπαίνουν στο παιχνίδι εναλλακτικές θεραπείες. Σε αυτή την περίπτωση, οι λαϊκές συνταγές για την ψωρίαση, που εδώ και χρόνια έχουν ανακουφίσει από τις οδυνηρές αισθήσεις της νόσου, μπορούν να βοηθήσουν. Η παραδοσιακή ιατρική δοκίμασε μια ποικιλία από συνταγές της γιαγιάς. Θα μπορούσατε να συνδυάσετε τα πιο απρόβλεπτα στοιχεία. Ακόμα, διακρίνονται οι πιο αποτελεσματικές εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας της ψωρίασης.

 • Αντιμετώπιση της ψωρίασης με chaga. Το Chaga είναι ένα πολυετές μανιτάρι που περιέχει πολλά φαρμακευτικά συστατικά που χρειάζονται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου. Μπορεί εύκολα να εντοπιστεί σε ένα άλσος σημύδων καθώς παρασιτεί σε πολλά δέντρα, αλλά πιο συχνά σε μια σημύδα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το μανιτάρι στο συγκεκριμένο δέντρο. Είναι το μανιτάρι σημύδας που έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Αναπτύσσεται πολύ αργά, γι' αυτό η εύρεση ενός πολυετούς μύκητα είναι τόσο σημαντική καθώς η θεραπεία δεν είναι βιαστική. Το Chaga στην ψωρίαση χρησιμοποιείται ως αντιμυκητιακό, αντιφλεγμονώδες και αναισθητικό. Ανακουφίζει από τον κνησμό, ανακουφίζει από την τοπική ερυθρότητα και το ξεφλούδισμα. Περιστασιακά, η εφαρμοσμένη θεραπεία της ψωρίασης με λαϊκές θεραπείες από το chaga εξαλείφει εντελώς τις εκδηλώσεις των πλακών. Το θεραπευτικό μανιτάρι σημύδας χρησιμοποιείται για τη λίπανση των προσβεβλημένων περιοχών και λαμβάνεται επίσης με τη μορφή εγχύματος και χρησιμοποιείται για λουτρά σε ζωμούς chaga.
 • Ξινολάχανο για την ψωρίαση. Τέτοιες λαϊκές θεραπείες για τη θεραπεία της ψωρίασης είναι γνωστές σε όλους. Από την αρχαιότητα, οι θεραπευτές αντιμετώπιζαν την ψωρίαση των ποδιών και των χεριών με τη βοήθεια ενός φύλλου λάχανου. Υποστήριξαν ότι έτσι το φύλλο ρουφάει την αρνητικότητα από τον εαυτό του. Το λάχανο περιέχει γαλακτικό οξύ, το οποίο εξομαλύνει την εντερική χλωρίδα, ανακουφίζοντας έτσι έναν από τους προκλητές της ψωρίασης. Το αγγούρι λάχανο από την ψωρίαση προάγει την επούλωση και την απολέπιση της νεκρής επιδερμίδας. Για την πρόληψη των εκδηλώσεων της νόσου, προσφέρονται οι ακόλουθες λαϊκές θεραπείες για την ψωρίαση: ξινολάχανο, χυμός λάχανου, τουρσί λάχανου. Όλα αυτά τα συνοδευτικά στοιχεία μιας αυστηρής δίαιτας για την ψωρίαση. Η λήψη του προτιμώμενου δραστικού συστατικού στην καθημερινή διατροφή για ένα μήνα βελτιώνει σημαντικά την κατάσταση του ασθενούς και συμβάλλει στη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος. Αυτό θα είναι ένα εξαιρετικό συστατικό στην ατομική σας προσέγγιση και η θεραπεία της ψωρίασης με δημοφιλείς μεθόδους θα είναι πολύπλοκη.
 • Θεραπεία με πηλό Κάμβριας. Ο μπλε τόνος στην ψωρίαση έχει μια πολύ ευέλικτη εφαρμογή. Έτσι περιλαμβάνεται στη συνταγή για μια αλοιφή που παρασκευάζεται στο σπίτι χρησιμοποιώντας λαϊκές θεραπείες. Είναι επίσης τέλειο για τρίψιμο, επουλωτικές πάστες και λουτρά με προσθήκη πηλού. Για να γίνει μια θεραπευτική πάστα, αραιώνεται ένα προς ένα με νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε μερικά εκατοστά στο σημείο της φλεγμονής με μια άφθονη μπάλα μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια, η περιοχή με φλεγμονή πλένεται με τρεχούμενο νερό. Ο πηλός καταπραΰνει τη φλεγμονή και το πρήξιμο του δέρματος. Οι θεραπευτικές του ιδιότητες επεκτείνονται και στο υπόλοιπο σώμα, κάνοντας ολόκληρο το δέρμα απαλό.
 • Ο φλοιός βελανιδιάς βοηθά στη θεραπεία της ψωρίασης με λαϊκές θεραπείες. Αυτή η παραδοσιακή μέθοδος θεραπείας ασθενειών των χεριών και των ποδιών είναι διαφορετική από τις άλλες ως προς την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητά της. Ο φλοιός βελανιδιάς είναι πραγματικά μια ντεμοντέ μέθοδος, καθώς οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του ζωμού βελανιδιάς είναι γνωστές από καιρό για την αποτελεσματικότητά του. Είναι μια τοπική θεραπεία ευρείας βάσης για φλεγμονώδεις διεργασίες. Έτσι, ο ζωμός βελανιδιάς χρησιμοποιείται για μπάνιο, καθώς και για την παρασκευή σπιτικών αλοιφών. Τέτοιες λαϊκές θεραπείες για την ψωρίαση μπορούν να σας σώσουν από την υποτροπή για πολλά χρόνια. Το κύριο πράγμα δεν είναι να σταματήσετε την πορεία της θεραπείας. Η συχνότητα χρήσης είναι σημαντική. Είναι απαραίτητο να αλλάξετε για λίγο τις περιόδους θεραπείας και τις περιόδους ανάπλασης του δέρματος.
 • Μια λαϊκή θεραπεία για την ψωρίαση είναι ένα μανιτάρι Veselka. Πρόκειται για ένα μανιτάρι που είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, αν και λίγοι το έχουν ακούσει στις μέρες μας. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του εγώ μπορούν να συγκριθούν μόνο με ένα αγαρικό μύγας. Για τη θεραπεία της νόσου χρησιμοποιείται παρασκευασμένο έγχυμα. Πρέπει να φυλάσσεται σε σκοτεινό μέρος. Μην φιλτράρετε. Η συμβολοσειρά δεν έχει ημερομηνία λήξης. Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά κάτω των 12 ετών και για έγκυες και θηλάζουσες μητέρες. Οι σύγχρονοι κηπουροί έχουν μάθει να καλλιεργούν αυτό το μανιτάρι στα οικόπεδά τους. Είναι τόσο εσωτερική όσο και εξωτερική θεραπεία. Για τη θεραπεία της ψωρίασης χρησιμοποιείται έγχυμα 1-2 κουταλιές της σούπας δύο φορές την ημέρα. Ταυτόχρονα, αυτό συνοδεύεται από μπάνια, κομπρέσες, τρίψιμο και λοσιόν με χυμένο μανιτάρι Veselka. Η επιλογή της μεθόδου θεραπείας εξαρτάται από τον εντοπισμό της ψωρίασης.
 • Κομπούχα για την ψωρίαση. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός αντιβακτηριακός παράγοντας που μπορεί να αντιμετωπίσει γρήγορα εστίες φλεγμονωδών διεργασιών. Χρησιμοποιείται για την παρασκευή αφεψημάτων. Είναι πολύ απλό, ρίξτε βραστό νερό πάνω από την κομπούχα και βγάλτε τη να παρασκευαστεί για δύο εβδομάδες. Στο μέλλον, μια τέτοια έγχυση θα χρησιμοποιηθεί για τρίψιμο και μπάνιο. Το συχνό τρίψιμο των βλαβών (4-5 φορές την ημέρα) θα βοηθήσει να απαλλαγούμε από τις εκδηλώσεις της νόσου μέσα σε δύο εβδομάδες και θα διατηρήσουμε το αποτέλεσμα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Η ψωρίαση αντιμετωπίζεται με κολλιτσίδα. Η κολλιτσίδα έχει επίσης αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Ομαλοποιεί την κατάσταση του δέρματος και ανακουφίζει από τη φλεγμονή της επιδερμίδας. Χρησιμοποιείται ως εξωτερικός τοπικός παράγοντας για το κατεστραμμένο δέρμα. Για να παρασκευαστεί ένα φαρμακευτικό έγχυμα, χρησιμοποιούνται ξηρά φύλλα και ταξιανθίες. Αναμιγνύονται με νερό σε αναλογία 1 κουταλάκι του γλυκού ξηρή κολλιτσίδα προς ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια το μείγμα φέρεται σε βρασμό και αφήνεται σε αυτή τη θερμοκρασία για 5-7 λεπτά. Ο προκύπτων ζωμός αφήνεται να κρυώσει εντελώς και φιλτράρεται. Επιπλέον, εγχέεται και χρησιμοποιείται για την τοπική θεραπεία τραυμάτων στο σώμα. Το αποτέλεσμα είναι αισθητό 2 εβδομάδες μετά την εφαρμογή.
 • Η διάθεση του Sytin είναι ένα θεραπευτικό "φάρμακο" για την ψωρίαση στο σπίτι χρησιμοποιώντας λαϊκές μεθόδους. Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για φάρμακο, αλλά για ένα μοναδικό ρεκόρ που στοχεύει σε μια σημαντική ανακάλυψη στη θεραπεία της νόσου. Αυτή η μοναδική καταγραφή θα μπορούσε για δεκαετίες να γίνει μια μέθοδος πρότασης για να ξεπεραστούν τα συμπτώματα της νόσου. Η κατασταλτική δράση ανακουφίζει τον ασθενή από τα συμπτώματα στο δέρμα με εκπληκτικό τρόπο. Το αποτέλεσμα της μεθόδου βασίζεται στο γεγονός ότι το αποτέλεσμά της εκδηλώνεται τη στιγμή της ακρόασης, της προφοράς ή της γραφής λέξεων διάθεσης. Αυτό πρέπει να γίνει έως ότου η έγχυση αρχίσει να λειτουργεί και αυτό που λέγεται, γράφεται ή ακούγεται δεν ταιριάζει με το πραγματικό.
 • Το μήλο του Αδάμ βοηθά στις ασθένειες. Ένα τέτοιο εξωτικό όνομα δόθηκε στον καρπό του Maklura, ο οποίος όχι μόνο έχει ασυνήθιστο σχήμα, αλλά έχει και θεραπευτικές ιδιότητες. Για να το κάνετε αυτό, εκχυλίστε τα φρούτα αναμεμειγμένα με λάδι. Αυτό το μείγμα αφήνεται να βράσει για 2 εβδομάδες. Στο μέλλον, χρησιμοποιείται για το τρίψιμο του προσβεβλημένου δέρματος.
Έγχυμα κομπούχα από ψωρίαση

Θα ήθελα επίσης να επισημάνω ότι η χρήση τέτοιων μεθόδων μπορεί να έχει ατομικό χαρακτήρα. Πριν από τη θεραπεία της ψωρίασης, πρέπει να ελέγχονται εναλλακτικές μέθοδοι σε μη προσβεβλημένες περιοχές του δέρματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε πώς θα αντιδράσει το δέρμα σας σε αυτό το είδος θεραπείας.

Ανεξάρτητα από την επιλεγμένη μέθοδο θεραπείας της ψωρίασης, η θεραπεία με λαϊκές θεραπείες στο σπίτι είναι δυνατή μόνο με μια ολοκληρωμένη προσέγγιση.

Το αποτέλεσμα επιτυγχάνεται μόνο όταν συνδυάζονται φαρμακευτικές και λαϊκές θεραπείες για την ψωρίαση.