Πώς να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά την ψωρίαση

Στη δερματολογική πρακτική, η ψωρίαση κατέχει την πρώτη θέση ως προς τον αριθμό των ασθενών και την πολυπλοκότητα της θεραπευτικής θεραπείας. Παρά το γεγονός ότι η σύγχρονη ιατρική διαθέτει μοναδικές τεχνολογίες για τη μελέτη και τη θεραπεία μιας μεγάλης ποικιλίας ασθενειών, το ερώτημα πώς να θεραπεύεται για πάντα η ψωρίαση παραμένει ανοιχτό μέχρι σήμερα. Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μόνιμη ύφεση.

Ψωρίαση στην παλάμη του χεριού σας

Η θεραπεία της ψωρίασης είναι δύσκολη αλλά εφικτή.

Συμπτώματα ασθένειας

Η ψωρίαση θεωρείται μια μη μολυσματική νόσος με υποτροπιάζουσα και χρόνια πορεία, τα χαρακτηριστικά σημεία της οποίας είναι τα εξανθήματα με τη μορφή κηλίδων και η εμφάνιση απολέπισης στο δέρμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, επηρεάζονται οι λεμφαδένες, τα οστά, οι αρθρώσεις και οι μύες. Μπορεί να προκαλέσει μια μεγάλη ποικιλία νευρολογικών αλλαγών.

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για το εάν η ψωρίαση μπορεί να θεραπευτεί.

Για να μάθετε, είναι απαραίτητο να εξετάσετε τις βασικές έννοιες αυτής της ασθένειας. Η ουσία του έγκειται στο γεγονός ότι μια αλλαγμένη αντίδραση του δέρματος σε εξωτερικές επιδράσεις προκαλεί το ανώτερο στρώμα να πεθάνει γρήγορα.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να προσπαθούν να ανακαλύψουν τα τελικά αίτια της νόσου. Αναζητούν επίσης μια απάντηση στο ερώτημα πώς να απαλλαγείτε για πάντα από την ψωρίαση.

Οι κύριοι παράγοντες της νόσου περιλαμβάνουν:

 • Προδιάθεση σε γενετικό επίπεδο.
 • Στρες και μεταβολικές διαταραχές;
 • Μετατοπίσεις του ανοσοποιητικού και νευρολογικές διαταραχές.
 • Προβλήματα με το ενδοκρινικό σύστημα.

Η αρχή της διαδικασίας είναι πάντα απότομη. Οι εκδηλώσεις εμφανίζονται ξαφνικά με τη μορφή κάποιου είδους ξεσπάσματος. Στη νόσο, συνηθίζεται να διακρίνουμε τρία στάδια: εξέλιξη, στάσιμο και παλινδρόμηση.

Αρχικά, στην επιφάνεια του δέρματος εμφανίζονται μικρές κηλίδες και έντονο κόκκινο χρώμα. Αναπτύσσονται στην περιφέρεια και σε μέγεθος μπορούν να φτάσουν τη διάμετρο ενός μέσου νομίσματος. Σταδιακά, οι κηλίδες αρχίζουν να συγχωνεύονται πλήρως, σχηματίζοντας χαρακτηριστικές πλάκες ψωρίασης.

«Αγαπημένα» σημεία είναι το τριχωτό της κεφαλής, η εξωτερική επιφάνεια των αγκώνων και των squats και η μπροστινή επιφάνεια του κάτω ποδιού. Στο ένα τρίτο των περιπτώσεων εμφανίζονται επιπλέον συμπτώματα με τη μορφή αίσθησης έντασης στην επιφάνεια του δέρματος και φαγούρα.

Είναι πολύ εύκολο να γίνει διάκριση μεταξύ των εξανθημάτων της νόσου. Αρχικά, εμφανίζονται ιδιόμορφες γκρίζες φολίδες με λευκή απόχρωση, οι οποίες μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα με ξύσιμο, μετά το οποίο ανοίγει μια λεία ροζ επιφάνεια με διακεκομμένη αιμορραγία. Μόνο ένας γιατρός μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ψωρίασης.

Όργανα του ενδοκρινικού συστήματος και ψωρίαση

Το ενδοκρινικό σύστημα είναι συχνά υπεύθυνο για την εμφάνιση ψωρίασης.

Θεραπευτικές μέθοδοι

Στην ερώτηση εάν η ψωρίαση αντιμετωπίζεται, μπορεί κανείς να απαντήσει αμέσως ότι η θεραπεία δεν είναι εφικτή μόνο σήμερα, όχι μόνο στο σπίτι, αλλά και στο νοσοκομείο. Ο κύριος στόχος των συνεχιζόμενων θεραπευτικών μέτρων είναι ο έλεγχος της πορείας της νόσου. Το συγκρότημα χρησιμοποιεί φάρμακα που λαμβάνονται εσωτερικά και τοπικές θεραπείες.

Τα κύρια μέσα θεραπείας είναι οι αλοιφές ή οι κρέμες. Μπορούν να βασίζονται σε ορμόνες ή χωρίς ορμόνες. Το αν μπορεί να θεραπεύσει την ψωρίαση μπορεί να το διαπιστώσετε ακριβώς αφού συμβουλευτείτε έναν ειδικό. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η ψωρίαση μπορεί να αντιμετωπιστεί με ορμονικούς παράγοντες. Αυτό συμβάλλει στην πρώιμη βελτίωση της γενικής ευημερίας, αλλά μόνο για μικρό χρονικό διάστημα.

Η μακροχρόνια χρήση δεν συνιστάται γιατί όχι μόνο είναι δυνατός ο εθισμός, αλλά υπάρχει και κίνδυνος παρενεργειών ή σοβαρών διαταραχών του συστήματος της καρδιάς, των νεφρών ή του ήπατος. Η ψωριασική αρθρίτιδα είναι συχνή.

Τα μη ορμονικά φάρμακα έχουν λιγότερο έντονα αποτελέσματα και συνέπειες και ένα θετικό αποτέλεσμα διαρκεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου, η σκέψη για το πώς να θεραπεύσει γρήγορα την ψωρίαση σταδιακά ξεχνιέται.

Οι μη ορμονικές αλοιφές μπορούν να χωριστούν στη σύνθεσή τους ανάλογα με το δραστικό συστατικό. Μπορούν να περιέχουν:

 1. Ψευδάργυρος.
 2. Σαλικυλικό οξύ.
 3. Πίσσα.
 4. Βιταμίνη D.
 5. Λάδι.
 6. Σύμπλεγμα βιταμινών.
 7. Στερεό λάδι.

Για να έχετε το μέγιστο αποτέλεσμα της θεραπείας που πραγματοποιείται στο σπίτι, είναι επιτακτική ανάγκη να συνδυάσετε τη χρήση αλοιφών με παρασκευάσματα δισκίων. Κατά τη διάρκεια μιας έξαρσης, η ψωρίαση αντιμετωπίζεται καλά με αντιισταμινικά.

Ο πόνος μπορεί να αντιμετωπιστεί με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα. Τα ένζυμα βοηθούν σε πεπτικά προβλήματα και οι ηπατοπροστατευτικοί παράγοντες συνταγογραφούνται συχνότερα για την υποστήριξη του ήπατος.

Σε περίπτωση λοιμώδους διαδικασίας, πρέπει να χρησιμοποιούνται αντιβιοτικά από μια σειρά από μακρολίδες, πενικιλίνες ή κεφαλοσπορίνες, αλλά μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού.

Σε ορισμένες περιπτώσεις

Υπάρχουν επίσης αρκετές επιλογές θεραπείας για την ψωρίαση στο σπίτι για να διαλέξετε κατά περίπτωση. Εάν υπάρχει βλάβη στην παθολογική διαδικασία του δέρματος κάτω από τα μαλλιά στο κεφάλι, οι λαϊκές θεραπείες ή οι αλοιφές με σαμπουάν θα σωθούν εξαιρετικά. Ο βασικός κανόνας δεν είναι η περιποίηση των μαλλιών, αλλά του δέρματος από κάτω. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται ζημιές και γρατσουνιές στις πληγείσες περιοχές.

Η τακτική χρήση του προϊόντος πρέπει να τηρείται αυστηρά, έτσι ώστε να εξαφανιστεί το ερώτημα πώς να ξεπεραστεί η ψωρίαση στο κεφάλι. Όταν χρησιμοποιείτε σαμπουάν, απλώστε στο δέρμα κάτω από τα μαλλιά, κάντε αφρό και αφήστε να δράσει για δέκα λεπτά και μετά ξεπλύνετε καλά με νερό.

Τα ιατρικά σαμπουάν βοηθούν στην ψωρίαση στο κεφάλι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλοιφές ανθραλίνης. Διάφορα έλαια από την παραδοσιακή ιατρική βοηθούν καλά: φιστίκι, ελιά, δεντρολίβανο. Για μεγαλύτερο αποτέλεσμα, πρέπει να εφαρμόζονται κάτω από το καπάκι τη νύχτα και στη συνέχεια να αφαιρούνται οι μαλακές κρούστες. Και το ερώτημα εάν είναι δυνατό να απαλλαγούμε από τα δυσάρεστα συμπτώματα θα φύγει.

Το νερό από λευκό άργιλο ή κόκκινη τσουκνίδα και ο χυμός από κρεμμύδια ή χρυσά φύλλα μουστακιού είναι επίσης ευεργετικά. Το τρίψιμο με θαλασσινό αλάτι στο τριχωτό της κεφαλής για πέντε λεπτά πριν από το απευθείας πλύσιμο λειτουργεί επίσης καλά. Για πραγματικά αποτελέσματα, το αλάτι μπορεί να εμποτιστεί σε οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο. Τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν, αλλά η ίδια η ασθένεια δεν μπορεί να θεραπευτεί.

Εάν η ασθένεια επηρεάζει τις πλάκες των νυχιών, τότε μετά τον ατμό τα νύχια πρέπει να κοπούν απαλά. Το δέρμα από κάτω πρέπει να καθαρίζεται πολύ προσεκτικά. Οι γιατροί συστήνουν τη χρήση άχρωμου βερνικιού, τη λήψη βιταμινών και ειδικών αλοιφών.

Τα λουτρά με ζεστό νερό με πλιγούρι βρώμης, φελαντίνη, άμυλο καλαμποκιού ή τσουκνίδα θα βοηθήσουν στη θεραπεία της νόσου στο σπίτι. Και το έλαιο ιπποφαούς και η βιταμίνη Α σε υγρή μορφή ενισχύουν το θετικό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

Λάδι δεντρολίβανου για την ψωρίαση

Το λάδι δεντρολίβανου μπορεί να τρίβεται στο τριχωτό της κεφαλής όλη τη νύχτα.

Ισχύς υπεριώδους

Έχει αποδειχθεί ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η ψωρίαση φοβάται την υπεριώδη ακτινοβολία. Αλλά εδώ όλα είναι αυστηρά ατομικά, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει κίνδυνος επιδείνωσης της νόσου. Επίσης, μη συνδυάζετε σολάριουμ και φάρμακα με πίσσα.

Η τήρηση μιας κατάλληλης δίαιτας θα βοηθήσει επίσης στη θεραπεία της ψωρίασης. Δεν πρέπει να τρώτε σοκολάτα σε οποιαδήποτε μορφή, καφέ, πικάντικα τρόφιμα, εσπεριδοειδή, τρόφιμα με συντηρητικά, αλκοόλ και σόδα. Είναι απαραίτητο να μειώσετε την κατανάλωση κρέατος, ζάχαρης και αυγών, καθώς και να σταματήσετε το κάπνισμα.

Πρέπει να παρακολουθείτε προσεκτικά την κατάστασή σας για να παρατείνετε το τελικό αποτέλεσμα. Τότε μερικές από τις απαγορεύσεις τροφίμων μπορούν να χαλαρώσουν. Ωστόσο, εάν χρησιμοποιείτε ένα απαγορευμένο προϊόν, θα πρέπει να προστεθεί σταδιακά στη διατροφή σας και να παρακολουθείτε προσεκτικά την αντίδραση του οργανισμού σας.

Εσπεριδοειδή για την ψωρίαση

Τα εσπεριδοειδή μπορούν να επιδεινώσουν την ψωρίαση.

Βασικές αρχές

Πολλά εξαρτώνται από το πώς θα πάει η θεραπεία. Για μια ολοκληρωμένη καταπολέμηση της νόσου, θα πρέπει να τηρούνται ορισμένες αρχές και κανόνες που μεγιστοποιούν τη χρήση δραστικών συστατικών στη σύνθεση φαρμάκων στο σπίτι.

Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Η θεραπεία απαιτεί τήρηση των ιατρικών συνταγών και τήρηση των οδηγιών για φάρμακα που πρέπει να λαμβάνονται τακτικά.
 • μια σοβαρή μορφή της νόσου απαιτεί ορμονική θεραπεία, σε άλλες περιπτώσεις μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο σοβαρά μέσα.
 • κρατήστε το δέρμα συνεχώς ενυδατωμένο.
 • Αφού μαλακώσουν οι κρούστες στην επιφάνεια του δέρματος, μην φοβάστε να αφαιρέσετε αυτές που δεν είναι πολύ σφιχτές, κάτι που θα βοηθήσει στη βελτίωση της απορρόφησης του φαρμάκου.
 • τηρείτε το πρόγραμμα των συνταγογραφούμενων διαδικασιών ηλιοθεραπείας και θεραπείας με υπεριώδη ακτινοβολία.
 • Δεν πρέπει να "στρώνετε" πολλά φάρμακα ταυτόχρονα για να δείτε εάν μπορούν να θεραπεύσουν την ψωρίαση, καθώς θα δυσκολέψει τον εντοπισμό του πιο αποτελεσματικού.
 • Πρέπει να υπάρχει διάλειμμα τουλάχιστον ενός μήνα και το πολύ έξι μηνών μεταξύ των μαθημάτων.
 • σε περίπτωση παιδικής ασθένειας - υποβληθείτε σε έρευνα και προσπαθήστε να εντοπίσετε τις κύριες αιτίες της νόσου και στη συνέχεια, εάν είναι δυνατόν, να τις εξαλείψετε.
 • Διατηρήστε συνεχώς επαφή με τον γιατρό και ενδιαφέρεστε για νέες πληροφορίες σχετικά με την πλήρη αφαίρεση της ψωρίασης.

Η συμμόρφωση με όλους τους παραπάνω κανόνες συμβάλλει πλήρως στη σταθερή ύφεση της νόσου, ειδικά αν την καταπολεμήσετε μαζί με έναν ικανό ειδικό. Και τότε η σκέψη για το πώς να θεραπεύσετε την ψωρίαση θα φύγει για πολύ καιρό.

Ηλιοθεραπεία με ψωρίαση

Η ηλιοθεραπεία είναι ωφέλιμη μόνο στις δόσεις που συνταγογραφεί ο γιατρός σας.

Τα τελευταία χρόνια, η κινεζική ιατρική έχει κερδίσει δημοτικότητα. Αλοιφές και κάψουλες από πωλητές που, σύμφωνα με εργαστηριακές δοκιμές, υπόσχονται θεραπεία για την ψωρίαση, αποδείχθηκαν φάρμακα που βασίζονται σε ορμόνες. Επομένως, μην εμπιστεύεστε κενές υποσχέσεις και εκτεθείτε στον κίνδυνο υπερβολικής δόσης ή σοβαρών επιπλοκών αφού κάνετε ένα τέτοιο «κινέζικο κόλπο».

Όταν αποφασίζετε πώς και με τι να θεραπεύσετε την ασθένεια, η αλλαγή κατοικίας βοηθά συχνά. Είναι απαραίτητο να προτιμάτε μέρη με θαλάσσιο κλίμα και καθαρό αέρα.

Μερικές φορές πρέπει να πετάξεις εκεί με αεροπλάνο. Εάν αυτή η μέθοδος άσκησης είναι τρομακτική, μια ετήσια επίσκεψη στο σανατόριο θα βοηθήσει.

Οι αθλητικές δραστηριότητες και η ενεργή θέση ζωής σάς επιτρέπουν να εδραιώσετε τα αποτελέσματα. Μερικές φορές τα συμπληρώματα διατροφής, οι ανοσοτροποποιητές, η ομοιοπαθητική, η μελισσοθεραπεία, η γιόγκα, ο βελονισμός και οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν στην επούλωση. Σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται να είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της ψωρίασης και σε άλλες εμφανίζεται έξαρση. Όλα εξαρτώνται από το άτομο.

Η ψωρίαση είναι μια σοβαρή ασθένεια, αλλά όχι μια θανατική ποινή. Διαταράσσει μια πλήρη ζωή, προκαλεί σοβαρή δυσφορία και συχνά οδηγεί σε κατάθλιψη. Είναι αδύνατο να θεραπεύσει πλήρως την ασθένεια, αλλά δεν πρέπει να απελπίζεται. Είτε η νόσος αντιμετωπίζεται είτε όχι, η μόνιμη ύφεση είναι απολύτως δυνατή. Απλά πρέπει να προσαρμοστείτε σε ένα θετικό αποτέλεσμα και να αγωνιστείτε μαζί με τον γιατρό σας. Και τότε η ψωρίαση όχι μόνο θα ενδώσει στη θεραπεία, αλλά θα επιστρέψει για πολλά χρόνια.