Λαϊκές θεραπείες για την ψωρίαση: οι πιο αποτελεσματικές συνταγές και η περιγραφή τους

Η θεραπεία της ψωρίασης πραγματοποιείται με μια σύνθετη δράση που αποτελείται από διάφορες κατευθύνσεις. Οι λαϊκές θεραπείες για την ψωρίαση είναι ένας από τους πιθανούς φορείς θεραπείας, που στοχεύουν στη μείωση της έντασης των εκδηλώσεων και βοηθώντας να απαλλαγούμε από τα γενικά συμπτώματα της νόσου.

Λαϊκές θεραπείες για την ψωρίαση

Ποιες είναι οι καλύτερες θεραπείες για τη θεραπεία της ψωρίασης;

Η ψωρίαση είναι ένας ειδικός τύπος μη λοιμώδους νόσου που έχει αυτοάνοσο χαρακτήρα και συνοδεύεται από φλεγμονώδη βλάβη των ιστών. Η ανάπτυξή του πυροδοτείται από ένα ειδικό γονίδιο που είναι έμφυτο και μεταβιβάζεται από τους γονείς. Σε αυτή τη βάση, οι εκδηλώσεις της νόσου μπορούν να αποδοθούν σε κάποιο είδος γενετικών μεταλλάξεων που σχετίζονται με την ανάπτυξη φλεγμονής και προκαλούν πολλές δυσάρεστες αισθήσεις.

Φάρμακο για την ψωρίαση

Η θεραπεία της ψωρίασης βασίζεται σε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που καθοδηγείται από τη χρήση φαρμάκων. Σε αυτή την περίπτωση, ο διορισμός όλων των άλλων περιοχών αποσκοπεί στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και στην παράταση της διάρκειας της κύριας θεραπείας.

Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει συγκεκριμένο φάρμακο για την καταστολή των συμπτωμάτων της νόσου. Επομένως, η θεραπεία κάθε μεμονωμένης περίπτωσης πραγματοποιείται ξεχωριστά με βάση τα διαθέσιμα σημεία, την έντασή τους, τον βαθμό ανάπτυξης και τη γενική κατάσταση του σώματος του ασθενούς.

Βασικά, για την καταστολή των εκδηλώσεων της νόσου, χρησιμοποιούνται φάρμακα που είναι τοξικά για τα στοιχεία του εξανθήματος. Η σύνθετη θεραπεία μπορεί επίσης να περιλαμβάνει κορτικοστεροειδή, ανοσοτροποποιητές, αντιφλεγμονώδη φάρμακα και πολλά άλλα.

Για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της θεραπείας, οι γιατροί συχνά χρησιμοποιούν εναλλακτικές ιατρικές τεχνικές. Ταυτόχρονα, το ερώτημα ποια από αυτά είναι τα καλύτερα δεν μπορεί να απαντηθεί λόγω της ατομικότητας της μεμονωμένης περίπτωσης και των χαρακτηριστικών του ανθρώπινου σώματος.

Βότανα κατά της ψωρίασης

Οι λαϊκές θεραπείες είναι οι πιο εκτενείς από όλες τις κατευθύνσεις που χρησιμοποιούνται όταν υπάρχουν σημάδια ψωρίασης. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιούνται διάφορα μέσα για τη θεραπεία μιας ασθένειας που έχει επηρεάσει διαφορετικά μέρη του σώματος.

Μπορούν να χωριστούν υπό όρους σε τρεις μεγάλες ομάδες, οι οποίες μοιάζουν με αυτό:

 • για το σώμα και άλλες λείες περιοχές του σώματος.
 • για το κεφάλι και το τριχωτό της κεφαλής?
 • για χέρια, αγκώνες και πόδια.

Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες περιέχει μια ποικιλία από συνταγές και τεχνικές που έχουν συγκεντρωθεί από τους ανθρώπους ανά τους αιώνες. Μερικά από αυτά είναι πραγματικά ικανά να προσφέρουν ανακούφιση ενώ άλλα δεν δείχνουν καμία απολύτως θετική δυναμική.

Οι πιο αποτελεσματικές λαϊκές συνταγές για την εξάλειψη των εκδηλώσεων της ψωρίασης στο σώμα

Τα σημάδια της ψωρίασης μπορούν να αναπτυχθούν οπουδήποτε στο σώμα. Τις περισσότερες φορές όμως προσβάλλουν την κοιλιά, την πλάτη και τους μηρούς και καταλαμβάνουν μεγάλες περιοχές του δέρματος. Το ίδιο το εξάνθημα μπορεί να πάρει πολλές μορφές και χαρακτηρίζεται από αλλαγή στη μελάγχρωση των προσβεβλημένων περιοχών. Επιπλέον, η δομή των ιστών και η υπερβολική ξήρανση τους αλλάζει λόγω της αύξησης της ανώτερης επιθηλιακής στιβάδας. Ως αποτέλεσμα, το δέρμα αρχίζει να ξεφλουδίζει και να ξεφλουδίζει, προκαλώντας δυσφορία και αφήνοντας κηλίδες ηλικίας.

Η παραδοσιακή ιατρική έχει μια μεγάλη ποικιλία εργαλείων για την ανακούφιση της φλεγμονής και την απαλότητα του υπερξηραμένου επιθηλίου.

Οι πιο αποτελεσματικές συνταγές για την καταστολή των συμπτωμάτων στο σώμα είναι οι εξής:

Ρίζα σιταρόχορτου για την ψωρίαση
 1. Για την παρασκευή λουτρών με σιταρόχορτο, χρησιμοποιείται ένα βάζο λίτρου, στο οποίο χύνεται μια ψιλοκομμένη ρίζα ενός φυτού, έτσι ώστε το δοχείο να είναι ακριβώς μισογεμάτο. Το περιεχόμενο του ποτηριού χύνεται σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα και γεμίζεται με 3 λίτρα νερό. Μετά από αυτό, το δοχείο καίγεται και βράζει, καλύπτεται με καπάκι και μεταφέρεται σε ζεστό μέρος για έγχυση. Μετά από 4-5 ώρες, η κατσαρόλα ξαναβάζεται στο μάτι της κουζίνας και βράζει. Ο έτοιμος ζωμός ψύχεται σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια φιλτράρεται επιμελώς με πανί. Το καθαρισμένο υγρό χύνεται σε ένα λουτρό με ζεστό νερό, στο οποίο τοποθετείται ένα άτομο. Σε αυτή την περίπτωση, οι βλατίδες πλάκες θα πρέπει να βυθιστούν πλήρως και η συνολική διάρκεια της διαδικασίας είναι 15-25 λεπτά.
 2. Διάλυμα θειικού χαλκού από ψωρίαση
 3. Πάρτε 1-1, 5 λίτρα βρασμένο νερό, στο 0, 5 φλιτζάνια θειικό χαλκό και 1 κ. σ. μεγάλο. Υπερμαγγανικό κάλιο. Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται καλά μέχρι να διαλυθούν πλήρως. Οι περιοχές της βλάβης αντιμετωπίζονται με ένα μικρό βαμβάκι ή γάζα που έχει προηγουμένως υγρανθεί με την προκύπτουσα σύνθεση. Είναι απαραίτητο να σκουπίσετε τις εκδηλώσεις της ψωρίασης έτσι ώστε τα ενεργά συστατικά να διεισδύσουν σε όλες τις γωνίες του εξανθήματος. Είναι απαραίτητο να τα ξεπλύνετε με εξαιρετικά ζεστό νερό χωρίς τη χρήση σαπουνιού ή άλλων καλλυντικών. Η γενική πορεία της θεραπείας είναι 8-10 ημέρες και μπορεί να πραγματοποιηθεί όχι περισσότερο από 2-3 φορές την εβδομάδα.
 4. Μπορείτε να απαλλαγείτε από τις εκδηλώσεις της νόσου με τη βοήθεια μιας σπιτικής λοσιόν, η οποία βασίζεται σε 2 αυγά και 1 κουταλιά της σούπας. μεγάλο. οποιοδήποτε φυτικό λάδι. Τα αυγά χτυπάμε με μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέτουμε 1 κουτ. Ξίδι και λάδι. Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται επιμελώς και τα στοιχεία του εξανθήματος λιπαίνονται με την έτοιμη προς χρήση λοσιόν. Ταυτόχρονα, είναι καλύτερο να κάνετε τη διαδικασία πριν τον ύπνο και να διατηρήσετε το τελικό προϊόν στο ψυγείο.
 5. Κοχύλια καρυδιάς για ψωρίαση
 6. Οι λοσιόν από κέλυφος καρυδιάς χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση από την ενόχληση σε στιγμές έξαρσης. Για την κατασκευή του λαμβάνονται 0, 5 κιλά κοχύλια, τα οποία συνθλίβονται προσεκτικά και τα περιχύνουν με βραστό νερό. Σε αυτή τη μορφή, το διάλυμα εγχύεται για 4-6 ώρες και στη συνέχεια διηθείται μέσω ενός τυρί πανί. Το υγρό που προκύπτει υγραίνεται με μπατονέτα γάζας, η οποία στερεώνεται στην πληγείσα περιοχή του δέρματος. Αυτή η μέθοδος είναι πολύ αποτελεσματική, αλλά μόνο εάν η περιοχή του εξανθήματος δεν μεγαλώσει σε μεγάλο μέγεθος.

Όλες αυτές οι τεχνικές είναι πιο αποτελεσματικές όσον αφορά τις εκδηλώσεις της ψωρίασης.

Επιπλέον, η αποτελεσματικότητά τους σε κάθε μεμονωμένη περίπτωση μπορεί να είναι διαφορετική λόγω των επιμέρους χαρακτηριστικών του ανθρώπινου σώματος και των παραγόντων που προκάλεσαν την ανάπτυξη σημείων της νόσου.

Παραδοσιακές μέθοδοι στην ψωρίαση: θεραπεία κεφαλής και τα χαρακτηριστικά της

Η εκδήλωση σημείων ψωρίασης στο κεφάλι ή στην περιοχή του άλλου τριχωτού της κεφαλής καθιστά τη θεραπεία πολύ δύσκολη και καθιστά αδύνατη τη χρήση των περισσότερων τεχνικών. Σε αυτή τη βάση, η χρήση λαϊκών θεραπειών για τη θεραπεία εκδηλώσεων της νόσου είναι πιο δικαιολογημένη από ποτέ.

Βότανα Celandine για την ψωρίαση

Οι πιο αποτελεσματικές συνταγές είναι οι εξής:

 • Πάρτε 300 γραμμάρια φρέσκιας φελαντίνας, τεμαχισμένη και περασμένη από ένα μύλο κρέατος. Ο προκύπτων χυλός συμπιέζεται καλά με γάζα και 30-40 ml κόκκινου κρασιού προστίθενται στον χυμό που εξάγεται από αυτό. Το διάλυμα που προκύπτει ενυδατώνει τις φλεγμονώδεις περιοχές στο κεφάλι, έτσι ώστε το υγρό να καλύπτει όχι μόνο το δέρμα, αλλά και τα μαλλιά. Ένα καουτσούκ ή μια πλαστική σακούλα τοποθετείται στο κεφάλι. Το κεφάλι πρέπει να παραμείνει σε αυτή τη θέση για τουλάχιστον 15-20 λεπτά και να ξεπλυθεί καλά με νερό στο τέλος της διαδικασίας.
 • Δύο κεφαλές ηλίανθου πλένονται καλά και συνθλίβονται, μετά την οποία η προκύπτουσα μάζα χύνεται με λευκό κρασί σε ποσότητα 50-70 ml. Σε αυτή την κατάσταση, ο παράγοντας εγχέεται για 48-72 ώρες. Μετά από αυτό το διάστημα, το υγρό συμπιέζεται και χρησιμοποιείται για την κατασκευή κομπρέσων.
 • Το τριαντάφυλλο βοηθά να απαλλαγούμε από τις εκδηλώσεις ψωρίασης στο κεφάλι. Οι μίσχοι του φυτού αφαιρούνται, στεγνώνουν καλά και καίγονται. Η προκύπτουσα τέφρα αναμιγνύεται με βαζελίνη και αραιώνεται με μια μικρή ποσότητα χυμού από τα μούρα. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα παρόμοιο με μια κρέμα για να εφαρμόσετε στο κεφάλι. Ταυτόχρονα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τα μαλλιά ξεπλένονται με σαπούνι πίσσας.
 • Λάδι ψωρίασης στο κεφάλι
 • Σχεδόν οποιοδήποτε φυτικό έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κομπρέσας λαδιού. Πριν από τη χρήση, το προϊόν θερμαίνεται σε θερμοκρασία δωματίου και τρίβεται στο τριχωτό της κεφαλής, μετά από το οποίο τοποθετείται ένα ελαστικό καπάκι ή πλαστική σακούλα από πάνω. Η διαδικασία πρέπει να γίνεται το βράδυ και το πρωί θα πρέπει να πλένετε καλά τα μαλλιά σας με σαπούνι πίσσας.
 • Πάρτε 1 κ. σ. μεγάλο. Σαμπούκο, βάλτε σε ένα ποτήρι και ρίξτε 500 ml βραστό νερό. Το δοχείο κλείνει με καπάκι και εγχύεται σε σκοτεινό μέρος για 24-48 ώρες. Το έγχυμα που προκύπτει χρησιμοποιείται εσωτερικά σε 100 ml μετά τα γεύματα.

Οι παραπάνω τεχνικές είναι πιο αποτελεσματικές για τις εκδηλώσεις ψωρίασης στο κεφάλι. Επιπλέον, η χρήση τους όχι μόνο επιτρέπει τη βελτίωση της κατάστασης του δέρματος, αλλά έχει επίσης θετική επίδραση στην κατάσταση των μαλλιών.

Προϊόντα για χέρια, αγκώνες και πόδια και οι ιδιότητές τους

Οι πιο προβληματικές περιοχές του δέρματος είναι δικαίως τα χέρια, οι αγκώνες και τα γόνατα. Αντέχουν τη μεγαλύτερη καταπόνηση, γιατί όχι μόνο έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα, αλλά είναι και συνεχώς εκτεθειμένα σε διαφορετικά μηχανικά φορτία. Ως εκ τούτου, ο σχηματισμός βλατιδωδών πλακών σε τέτοια μέρη του σώματος είναι ο πιο προβληματικός.

Οι συνταγές για λαϊκές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να καταπολεμήσετε τα σημάδια της νόσου είναι οι εξής:

Αλογοουρά για ψωρίαση
 1. Πάρτε 4 κουτ. αποξηραμένη αλογοουρά, την οποία ψιλοκόβουμε καλά, τη διπλώνουμε σε μια κατσαρόλα και την περιχύνουμε με 500 ml νερό. Το δοχείο τοποθετείται στη σόμπα και βράζει, στη συνέχεια εγχύεται για 3-4 ώρες. Το υγρό που προκύπτει φιλτράρεται μέσα από ένα τυρόπανο και χρησιμοποιείται για το πλύσιμο των προσβεβλημένων περιοχών του σώματος. Ταυτόχρονα, δεν συνιστάται να σκουπίζετε μετά τη διαδικασία, καθώς το ίδιο το υγρό πρέπει να στεγνώσει και πρέπει να πραγματοποιείται καθημερινά.
 2. Για να φτιάξετε την επόμενη λοσιόν πάρτε 20 γραμμάρια στάχτη από κλαδιά βελανιδιάς και τριανταφυλλιάς στην οποία προστίθενται 100 γρ. Λίπος. Όλα τα συστατικά αναμειγνύονται καλά και σε αυτά προστίθεται πρωτεΐνη από 1 αυγό. Στο μέλλον, το μείγμα θα εγχυθεί σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 15 ημέρες. Η προκύπτουσα λοσιόν λιπαίνει τα σημεία της φλεγμονής τρεις φορές την ημέρα και η γενική διάρκεια της θεραπείας είναι τουλάχιστον 10-12 ημέρες.
 3. Πρωτεΐνη κατά της ψωρίασης
 4. Το ασπράδι χύνεται σε μια κατσαρόλα. Προστίθενται 2-3 κ. σ. μεγάλο. Μέλι, 1/3 σωληνάριο ενυδατική κρέμα, 1 κουτ. Σκόρδο και λίγα τριαντάφυλλα. Όλα τα υλικά ανακατεύονται σε ένα μίξερ για να σχηματιστεί μια λεία μάζα. Στο τελικό μείγμα προστίθενται 50 g. Το λίπος και όλα τα συστατικά αναμειγνύονται ξανά. Ως αποτέλεσμα τέτοιων χειρισμών, η συνοχή της κρέμας είναι παρόμοια με την ξινή κρέμα. Πρέπει να εφαρμόζεται απευθείας στην πάσχουσα περιοχή καθημερινά για 1-2 μήνες.

Τέτοια μέσα καθιστούν δυνατό να επηρεαστούν οι εκδηλώσεις του προβλήματος απευθείας στον τόπο προέλευσής του. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση του καθενός πρέπει να συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον γιατρό, ο οποίος θα καθορίσει τη σκοπιμότητα της εισαγωγής τους στη θεραπεία και τη συμβατότητα με τις κύριες μεθόδους θεραπείας.

συμπέρασμα

Η χρήση λαϊκών μεθόδων στην ψωρίαση καθιστά δυνατή όχι μόνο την αύξηση της αποτελεσματικότητας της κύριας θεραπείας, αλλά και την τόνωση του έργου ολόκληρου του οργανισμού στο σύνολό του. Ταυτόχρονα, για τη θεραπεία ορισμένων περιοχών του δέρματος, υπάρχουν συγκεκριμένα μέσα, η δράση των οποίων στοχεύει στην καταστολή της φλεγμονώδους διαδικασίας και στην επιτάχυνση της αποκατάστασης των ιστών. Η χρήση τους μπορεί να επιταχύνει την ανάρρωση, αλλά μόνο εάν γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες του δερματολόγου.